Вчера, во ЛУБ “Благој Јанков Мучето” во Струмица, беше обележан Светскиот ден на книгата и авторското право.

Во соработка со ООУ “Видое Подгорец”, учениците од 3 одделение и подарија на библиотеката цртежи и корици на книга.

Во голема мера заслуга имаат учителката Соња Цицимова и дефектологот Тања Црвенковска.